Вратарят на Бъртън Албиън Димитър Евтимов получи първата си повиквателна за националния тим на България. Стражът на „пивоварите” се представя феноменално с екипа на Бъртън, като тимът му достигна до ¼-финалите за Купата на Лигата в Англия.

„Имал съм трудни моменти, контузии, но никога не съм казвал, че спирам. Винаги съм се борил, тренирал съм здраво и знам, че всичко ще се оправи някой ден”, бяха първите думи на Евтимов пред “Домът на футбола”.

Българинът коментира и подвига на „пивоварите”, които достигнаха ¼-финалите в турнира за Купата на Лигата.

„Такава сензация никой не е очаквал, но ние го сторихме. Стигнахме до ¼-финалите за Купата. Развълнувани сме и чакаме мача с Мидълзбро. В сравнение с другите отбори, ни се падна отбор, който можем да преодолеем и можем да стигнем до ½-финалите”, каза още Евтимов.

„Това е моята първа повиквателна за България. За мен това е чест и гордост, искам да помогна на отбора. Съставът е много добър. Имаме доста млади и опитни футболисти. Смятам, че имаме добър дух. Ще се представим добре. Групата ни е много равностойна. Норвежците залагат на физиката, но мисля, че имаме добри шансове да сме първи в групата”, завърши Димитър Евтимов пред DIEMA SPORT.

„Никога нищо не се знае в живота и футбола. Аз съм се ориентирал в Англия, по-разпознат съм там, отколкото тук. Може и някой ден да се върна в България.