Евдокия Попадинова е една от лидерските на женския национален отбор на България по футбол. 27-годишната нападателка на Лацио говори пред медиите преди утрешната среща с Република Северна Македония от група С5 на турнира Лига на нациите.

В групата тимът на Косово има 10 точки и си осигури 1-ата позиция. България е на 2-о място, но има нужда от задължителна победа, за да подобри баланса си сред другите втори състави. Гостенките от Северна Македония са с нула точки на дъното. Само преди три дни България отстъпи с 1:5 на Косово, което даде на противника и първата позиция.

”Със сигурност в първите дни ни беше малко по-тежко. Приехме загубата от Косово наистина по тежък начин, защото ние очаквахме да победим. Излязохме за победа. Но за жалост, не винаги се получава така, както искаме. Със сигурност имам отговорност към този отбор, не случайно съм дошла, въпреки проблемите, които имах с Лацио. Защото не участвах в последните два мача. Но въпреки всичко, поех отговорност да дойда тука, дори и да се контузия, да имам още проблеми в клуба. Но искам да победим. На момичетата им казвам, че излизаме на всяка цена за победа срещу Република Северна Македония. Два пъти сме ги победили тази година. Този мач според мене ще бъде малко по-труден. Все пак да биеш този противник два пъти, който винаги излиза срещу нас за победа, ще бъде още по-трудно. Ще бъдат още по-мотивирани, но ние ще бъдем максимално концентрирани, играем на българска земя", каза Попадинова, която има опит и в САЩ, и в Англия в женския футбол.

Женският тим за първи път ще играе домакински мач на националния стадион "Васил Левски", след като досега приемаше противниците си в Пловдив в парк "Лаута". "Лъвиците" получават допълнителна мотивация от връщането си в столицата, каза още нападателката.

"На нас ни е първи мач на националния стадион. И искам да кажа на всички, ако могат да дойдат повече хора. Не знам дали публиката е наясно, че играем да сме втория най-добър тим. До момента сме с 4 точки, със 7 със сигурност влизаме напред. И се надявам, че ще продължим. Със сигурност има емоция в нас. Сутринта си говорихме и виждам как те са развълнувани както никога досега развълнувани да тренираме на националния стадион", обясни родената в Хаджидимово нападателка.