Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Емил Костадинов заяви, че в следващите два-три дни Изпълнителният комитет ще вземе решение дали Младен Кръстаич ще остане на поста селекционер на националния отбор по футбол.

Вчера „лъвовете“ записаха поредна загуба, след като отстъпиха на Албания с 0:2 в контрола, и остават без победа през календарната 2023 година.

„Дали само той е виновен, не е точно така, комплексни са причините. Последните 4-5 мача имаше голяма ротация на футболистите и това повлия за негативните резултатите", заяви каза Костадинов пред БНТ.

„Неговата цел беше да подмлади отбора, имаше куража да го направи, но в крайна сметка само с млади футболисти не става. Следващият треньор, ако има такъв, трябва да продължи подмладяването, защото в този отбор има много качествени млади футболисти и да направи така, че отборът да играе добър футбол и да побеждава“, добави още той.

За представителния тим предстоят две последни квалификации до края на годината – домакинство на Унгария на 16 ноември и визита на Сърбия три дни по-късно.