Двама британски поданици са пострадали при инциденти в центъра на София през изминалата нощ, съобщава БНР.


Първият инцидент е станал в района на заведение на улица "Кърнинградска". Пострадалият е отказал медицинска помощ от пристигналия на място екип. При втория инцидент англичанин е бит от неизвестни близо до кръстовището на улиците "Солунска" и "Цар Асен I". Оказана му е медицинска помощ.

twitter.com
18 снимки


В същото време четирима-петима англичани нахлули в дамската тоалетна на заведение, намиращо се на „Витошка”. Британците отворили две от вратите и взели да се облекчават над чиниите. В същото време обаче от другите два врати излезли две жени и при гледката, започнали да викат и пищят. Охраната веднага се втурнала в тоалетните и извела оттам феновете на английския национален отбор.

Английските ултраси са известни с това, че, когато излязат извън пределите на страната си, започват да дивеят и да създават проблеми. Същото се случи и при гостуването на Англия на Чехия, когато в Прага имаше и арестувани привърженици от Острова.

Тази вечер България приема Англия на стадион "Васил Левски" от 21,45 часа в среща от квалификациите за Евро 2020. Очакват се над 4000 английски фенове за мача.