Левскарите Димитър Пиргов и Георги Костадинов най-вероятно ще направят своя дебют с националната фланелка срещу Франция. Мачът е тази вечер от 21.45 часа на „Стад дьо Франс” в парижкото предградие Сен Дени.

Мачът ще бъде дебютен и за селекционера на „трикольорите” Петър Хубчев. Интересното в случая е, че той ще използва извиканите от предишния наставник на А отбора ни Ивайло Петев футболисти. Георги Костадинов е единствения извикан от Хубчев играч и се очаква да започне като титуляр в халфота линия срещу Пол Погба и компания.

Димитър Пиргов също може да се счита за част от стартовите 11 на България. Той ще си партнира в центъра на защитата със съотборника си от Левски Александър Александров. Именно заради сработеността на двамата Пиргов ще бъде предпочетен пред бранителя на турския Касъмпаша Васил Божиков. Неговият съотборник Страхил Попов започва мача в традиционната си зона – отдясно в защитата, а отляво мястото е отредено за Живко Миланов.

Три от петте места в халфовата линия също изглеждат заети – сигурни титуляри са капитанът Светослав Дяков, Георги Миланов и Ивелин Попов. С най-големи шансове за другите две са Георги Костадинов и Ивайло Чочев. Марселиньо ще бъде нападателят на България срещу „петлите”, а неговият съотборник в Лудогорец Владислав Стоянов ще започне на вратата за „трикольорите”.

Иво Йовчев, специален пратеник на Дарик радио в Париж