Двама футболисти напуснаха лагера на националния отбор тази сутрин, след като се оказа, че контузиите им са сериозни и няма как да се възстановят за няколко дни. Това са Едисон Йорданов от белгийския Вестерло и Васил Божиков от Слован (Братислава).

Българският национален отбор снощи завърши 1:1 с Украйна в приятелски мач, който е и предпоследен в календара за 2021-а година.

Така подготовката на националния отбор за мача с Швейцария в понеделник продължава с 22-а играчи, от които трима са вратари. Още преди отпътуването в сряда, от лагера отпадна крилото на ЦСКА Георги Йомов.

Едисон Йорданов имаше неудачен дебют снощи, след като получи разтежение още в 12-ата минута и трябваше да напусне принудително. Мястото му зае Иван Турицов от ЦСКА.

Васил Божиков беше подготвян за титуляр в мача с Швейцария, но травмата му на прасеца няма как да бъде излекувана и той също е пуснат да си ходи в Братислава, където ще продължи лечението си.

Националите направиха днес сутринта възстановителна тренировка, като заниманието беше предимно с тонизираща цел. В него се включи и капитанът на националния отбор Георги Костадинов, който вчера влезе в последните 20-ина минути.

Халфът на руския Арсенал (Тула) имаше мускулен проблем, който го извади от последния двубой в руското първенство преди паузата. Преглед с ядрено-магнитен резонанс в София обаче показа, че няма разкъсване и разтежение и той ще бъде готов за гостуването на 15-и ноември в Люцерн на Швейцария.

Следващото занимание на отбора е утре след обяд, отново на базата на Черноморец (Одеса).