Селекционерът на Сърбия - Драган Стойкович, говори на брифинга си преди решителната за "орлите" европейска квалификация срещу България. Пикси, както е популярен из Сърбия, отговори на въпрос на Gong.bg какви разлики е видял в нашия национален отбор спрямо предходните мачове на "трикольорите", когато бяха ръководени от сънародника му Младен Кръстаич.

Стойкович призна, че вижда качеството в нашия отбор и акцентира, че малшансът е спохождал националния отбор на България, след като получихме в три различни мача голове в последните минути от срещите, за да не вземем победата или загубим срещата.

"България, според класирането, не е в добра позиция, но имате класа. Разполагате с добри и бързи хора по фланговете, качествени играчи са Чочев, Груев, Десподов, Делев, Минчев. Ние ги уважаваме. Изучихме ги по време на целите квалификации, гледахме и мача помежду ни в Разград. Имате много биткаджийски дух", допълни треньорът. 

"Много лош късмет ви споходи с Унгария, прекалено много голове допуснахте в края на срещите за един национален отбор. Да бъдем честни – при вас няма никакво напрежение. Готови сме да спечелим утре и мисля, че ще бъде добър и интересен мач. Но това е такава ситуация, каквато обичам, че ние си държим съдбата в ръце и имаме шанса да не пропускаме. Утре е исторически мач за нас, нашите футболисти са наясно. Много сме говорили, много сме анализирали какво дава този мач за нас като нация, за техните имена. Пожелавам на България пълен късмет в някои други квалификации, а този нас шанс ние не искаме да изпуснем", упомена Стойкович.

Драган Иванов, пратеник на Gong.bg в Лесковац, Сърбия