Треньорът на младежкия национален отбор по футбол на България Александър Димитров бе много емоционален и видимо афектиран след поражението с 2:3 от младежите на Германия в мач от евроквалификациите за Евро 2025. Той зададе няколко въпроса, като призна и че го боли от някои факти.

"Много съм горд с нашите играчи. За мен е удоволствие да се работи с тях. Надявам се, че накараха футболните хора да се замислят дали чужденците в България трябва да бъдат толкова много и какво трябва да бъде тяхното доверие в тях. И дали не трябва да има повече доверие в нашите играчи. Показаха, че въпреки недоверието към тях в клубните отговори, могат да се справят тук", започна той.

"Пламен Андреев се ползва с пълната ми подкрепа – моята, на щаба и на играчите. Кому беше нужно да има атака по Пламен Андреев преди този мач? Може да изкарате къде и какво се написа, че бил разколебан и можел да загуби титулярното си място в Левски. Помогна ли му се така и колко се помага на футболистите? Говоря постоянно с играчите, защото всеки си има своите проблеми. Ние сме един отбор и се стараем да бъдем като едно семейство – споделяме и спортно-технически неща, и лични", продължи специалистът.

"Това, което не те убива, те прави по-силен. Много пъти съм казвал, че нашата цел е да класираме най-после младежката формация да бъде на европейско първенство. Последното такова е от 78-а година. Дали сме обединени в това нещо? Искам да ми се отговори", добави наставникът.

"За да имаш силен и успешен мъжки национален отбор, трябва да има силен и класирал се младежки национален отбор. От тук те отиват там. Шапки долу на тези състезатели. Защо не пуснаха Марин Петков? Не мога да си мълча вече! Мъжете са приоритет, но ме боли. Пожелавам им успех, ще бият 100%", завърши Димитров