Футболист номер едно на България за 2018 г. Кирил Десподов отпадна в последния момент преди мачовете на националния отбор на старта на европейските квалификации с Черна гора и Косово. Той разкри на летище София как се е стигнало до заключението, че няма да е готов за битките и на какво се дължи проблемът му. 

"Много неприятно е, че няма да играя. Като кацнах в събота в София, веднага заминах при доктора на национаолния отбор да ми направи преглед. Там не излезе нещо, което да е притеснително. Затова се разбрахме в понеделник да започна лагер и видим как ще се сработим с отбора." 

"В старта на седмицата правих само фитнес, във вторник вече влязох да тренирам, обаче усетих болка и казах на треньора. Той ми каза да изляза и така. Всички знаем, че здравето е важно и затова не съм част от отбора." 

"Имам леко възпаление на адукторите, трябват ми още 4-5 дни да съм готов. Прибирам се в Каляри, хората ще вземат мерки. Имаме мач с Киево другия петък, надявам се за тогава да съм на линия", заяви Десподов и изрази съжалението си, че няма да помогне на тима. 

"Тези мачове, ако си истински футболист, трябва да участваш в тях с желание. Аз наистина имах много голямо желание да помогна на отбора, играеше ми се много за националния тим. Последните два мача на България от Лигата на Нациите ги пропуснах пак заради контузия и наистина е много неприятно, когато не играеш поради тази причина", сподели нападателят и добави, че вярва в тима. 

"Оптимист съм, вярвам в този отбор, напълно възможно е да започнем с две победи. Видяхте, че в Лигата на Нациите започнахме много силно и завършихме доста добре, така че всичко е възможно. Винаги, когато се е събирал отборът, всичко е с настроение, няма негативни мисли. Даваме си кураж един на друг, има доста силен колектив", заяви още Десподов и хвърли светлина върху живота си в Серия А. 

"Всичко е наред в Каляри, доста добре се чувствам, на мястото си. Много добре ме приеха, от мен си зависи какво ще покажа като игра. Много се радвам, че отидох в отбор като Каляри, за да се развия и да помогна и на техния отбор като цяло. Доста ми допада този отбор", добави още Десподов и разкри, че следи всеки един мач на бившия си тим. 

"Следя всеки един мач, защото на мен си ми е мило за ЦСКА. Работил съм с г-н Пенев, той е максималист и знам, че ще се справи. Вече не мога да коментирам, защото имам друг отбор. Не мога да коментирам за разликата с Лудогорец, защото вече не съм в българския футбол. Надявам се ЦСКА да стане шампион", сподели още новото попълнение на Каляри и накрая говори за цялостните ни шансове в квалификациите. 

"Мисля, че имаме шансове срещу всеки един, във футбола вече всеки може да бие всеки, Трябва да мислим позитивно и това, че играем с Англия например, не означава, че трябва да излезем и да се молим да паднем с по-малко. Трябва да играем играта си, пък ако те са по-добрите и покажат по-добра игра от нас, поздравяваме ги и се прибираме", завърши Десподов.