Капитанът на България Кирил Десподов остава здраво стъпил на земята, въпреки категоричната победа с 5:1 над Гибралтар в среща от Лигата на нациите. Офанзивният футболист е на мнение, че играчите се приспособяват към изискванията на новия селекционер и се надява, че отборът ще показва все по-голямо самочувствие.

"Убедителна победа, но нека не вдигаме много главата. Добре играхме, вкарахме голове. Трябва да обърнем внимание, че с едно положение ни отбелязаха гол. Радвам се, че победихме. Аз мисля, че всеки мач сме амбицирани.

Смяна на треньора, смяна на системата на игра. Доста дебютанти, които искат да се докажат. Изглеждахме добре, опитваме се да играем по-бърз футбол. Треньорът изисква коренно различни неща, които за това кратко време успяхме да приемем и да приложим днес. Второто полувреме успяхме да загатнем нещо от това, което изисква, но има още много работа. 

Момчетата, които дебютираха, се раздават, спокойни са. Днес се включиха добре в мача. Това е пътят. Не съм човек, който бяга от отговорност. Благодарен съм на треньора, че ми гласува доверие с капитанската лента. Не съм се разсърдил на смяната. Знаем, че всички трябва да играят. В понеделник имаме още един мач, които ще бъде много по-тежък. Треньорът може би искаше да ме съхрани, за да съм по-свеж. Никога няма да се разсърдя за смяна, защото това е националният отбор. Колкото играеш – толкова. 

Според мен те (б.а Северна Македония) ще приемат мача повече на политическа основа, отколкото като футболен двубой. Трябва да се концентрираме и да вземем добър резултат. Това ще помогне на самочувствието на отбора. Смятам, че самочувствието е доста смачкано, може би с право. Винаги излизаме за победа. Те ще имат предимството да играят пред своя публика, но смятам, че ще направим добър резултат и ще ги победим. 

Мисля, че ще се получат нещата. Треньорът държи на дисциплината. Иска да спазваме тактическите указания, които дава. Смени системата на игра, изисква по-бърз футбол. Работим от 4-5 дни, не можем да направим някакво футболно чудо. Трябва време и търпение", заяви Десподов.