Капитанът на националния отбор Кирил Десподов говори при заминаването на тима за Тирана, където утре "лъвовете" ще изиграят контрола с Албания. Той призна, че дните след загубата с 0:2 от Литва са доста тежки, но се надява, че тази ситуация ще направи играчите по-силни. 
 
“Опитахме се да успокоим нещата, но това е за момент. Утре ни чака нов тежък мач. В срещата с Литва стана наша грешка и получихме червен картон. Краев се извини момчето, нормално гори в мача. Този червен картон ни свали на земята. Второто полувреме опитахме да тръгнем по-напред, но беше трудно така. Повечето момчета нямат опит, не са попадали в такава ситуация, но тези тежки моменти изграждат характер. Трябва да ги правят по-силни, а не да ги свалят на земята. 
Не мога да коментирам кой какви мерки прави, дали са извънредни или не. Кой да говори с нас? Защо ръководството на футболния съюз да трябва да говори с нас? Те трябва да говорят само и единствено откъм футболната част, а не дали ще сменят треньора или някой директор. Нашата работа е на терена. Реално погледнато всички в България искаха подмладяване на националния отбор и го получиха. От една година е господин Кръстаич на поста си. Започна да гради нещо, което преди не е правено. Средна възраст 23-24 години. Направихме нелоши резултати в първите мачове. Добре започнахме. Видя се желание, нова схема на игра, нови футболисти.

Винаги трябва да се даде време. Разбира се, тук говорим за квалификации, в които се искат резултати от всички в България. Нормално е, но доста неща се промениха. Хората искаха подмладяване. Според мен в отбора има потенциал. Ако можехме да говорим срещу Сърбия за малшанс и за липса на опит, то този мач с Литва няма как да говорим за лош късмет, а за наши грешки. Колкото повече българи играят, толкова по-добре. Не е моя работа да казвам на отборите дали да залагат на българи“, каза атакуващият футболист.  

Навсякъде има конкуренция. В гръцкото първенство също има много чужденци. Може би първенството е доста по-силно, но това е положението. Няма ли българи по отборите, трудно ще се получат нещата, но да не търсим причината във всяко едно нещо.

Поемаме отговорност, значи може би цялата критика да е върху нас. Това мога да поема като отговорност и другия мач да се представя по-добре. Ако кажете, ще подам оставка, няма проблем. Поемам отговорност като човек. Заставам пред вас и го казвам. Ако има нещо, критикувайки мен“, коментира Десподов.