Капитанът на българския национален отбор Кирил Десподов говори пред медиите на Летище Варна преди заминаването на националите за Литва. Българската селекция гостува от 16.00 часа на стадиона в Каунас в третия си мач от група G с ясната цел да запише положителен резултат след лошото начало. „Лъвовете“ паднаха 0:1 от Черна гора в Разград, а след това с 0:3 от Унгария. 

start-photo.bg
11 снимки

 

"Аз мисля, че отборът заминава с добро настроение. Подготвихме се добре в тренировъчните дни преди днешното пътуване и сме в добро настроение. Мотивирани сме за един позитивен резултат", започна Десподов.

"Със сигурност има умора в повечето играчи в отбора, но успяхме няколко дни да си починем, да заредим батериите и няма как. Трябва да се тренира и да се изиграят и тези мачове. Определено има малко натрупана тежест", каза още още капитанът крилото на Разград.

На въпрос дали има напрежение в отбора, предвид лошия старт, той обясни: "Когато няма резултати в отбора с оглед на двата мача, с които започнахме квалификациите, нормално е да има напрежение. Ние също искаме да победим Литва и да направим един добър резултат срещу отбора на Сърбия. Хубавото е, че отиваме с позитивно настроение и сме мотивирани да вземем максимума утре".

За предстоящия съперник, футболист номер 1 на България за 2021-а и за 2022-а година отговори: "Анализирахме отбора на Литва, но сега няма да се впускам в детайли. Важното е ние как ще играем  , да се види какво ще тренираме, какво ще приложим в утрешния мач. Разучили сме ги добре, надяваме се да има резултат утре".