Звездата на българския национален отбор по футбол - Кирил Десподов, говори пред медиите преди отпътуването на „лъвовете“ за Кипър. Българите се изправят в приятелска среща срещу местния тим в сряда, 16 ноември. Четири дни по-късно пък е проверката срещу Люксембург. 

Отборът се събра снощи в базата на БФС в Бояна, като халфът Иван Йорданов, играещ основно за втория отбор на Лудогорец, отпадна заради контузия. Последен се присъедини левият защитник Матео Стаматов, който имаше дълъг полет от Москва с огромно чакане в Истанбул за София.

„Предстоят две хубави контролни срещи за националния отбор, в които ще обиграем отбора. Това ни каза вчера и треньорът, за да се подготвим максимално добре за европейските квалификации през месец март догодина“.

„Отборът действително е много млад, има много неопитни момчета. Но нали трябва да изиграят мачове, за да натрупат опит. И да се раздават на максимума, а и да натрупат самите те опит. Но дори и от младите имат доста приличен брой мачове. Надявам се да затвърдим добрите игри, които показахме през предната квалификация срещу Гибралтар и Република Северна Македония“.

start-photo.bg
12 снимки

Попитан дали дисциплината сега е на разрлично ниво, Десподов отхвърли това предположение.

„И преди е имало дисциплина, и сега има. Ако това го няма, няма как да има добри резултати и да вървим нагоре. Дисциплина, характер и себераздаване на 100 процента – това са нещата, които изисква треньорът. И ние трябва да ги правим във всеки един мач на 100 процента“.

За утрешния мач Десподов заяви, че отборът трябва да играе максимално мотивиран и тогава може да се надява на победа над Кипър.

„Вижда се желанието на момчетата, даваме всичко от себе си. Има настроение в отбора. Наистина, преди нямахме резултати, не беше приятно нито за нас, нито за вас, нито за всички хора в България. Ние също искаме да има резултати, ние също искаме да играем на голямата сцена. Даваме всичко от себе си. Виждате, че лека полека нещата започват да се подобряват. Влиза ново, младо поколение, което започва да се развива и дано да радва всички българи в държавата. Мотивирани сме!“, заяви Десподов.