Американският талант от български произход - Индиана Василев, може да бъде повикан в националния отбор от Георги Дерменджиев. Селекционерът на “Лъвовете” следи широк кръг от футболисти, първо за контролата с Беларус на 26 февруари, а след това и за решителния двубой с Унгария на 26 март, пише Меридиан Мач.

В момента националният селекционер има група от около 30 играчи, които гледа под лупа. Специалистът ще я пресее до 23 човека, колкото са му нужни за мачовете на истината. Важно е да се отбележи, че за контролата с Беларус той няма да може да използва играчите на Лудогорец, които по същото време ще са в Милано и ще се готвят за реванша с Интер от 1/16-финала от Лига Европа.

Индиана Василев вече има 3 мача за Астън Вила - 2 във Висшата лига и 1 за Купата на Англия. Той е халф, който е роден през 2001 година. Евентуален проблем за неговата повиквателна може да бъде фактът, че Василев е юношески национал на САЩ - страната, в която е роден и не се знае дали ФИФА ще му позволи за толкова кратко време да започне да играе за друг национален тим. 

За да стане това, освен съгласието на самия футболист, трябва да има и зелена светлина от футболната централа.