Утре България се изправя срещу Уелс в първото гостуване под ръководството на селекционера Георги Дерменджиев. Опитният специалист до момента има четири мача на сметката си начело на „лъвовете“, всеки един от които се игра в София. В Кардиф мисията на специалиста се усложнява и заради присъствието на Гарет Бейл в състава на легендата Райън Гигс. Звездата на Реал Мадрид вече се е изправял два пъти срещу „трикольорите“, а балансът е изравнен – победа и загуба с по 1:0. Във втория случай Бейл дори вкара за успеха в София през 2011 година. Сега играчът, прибиращ по 33 млн. долара на година на „Сантяго Бернабеу“, се явява най-голямата звезда в състава на домакините. 

На въпрос дали ще обърне по-специално внимание на свръхзвуковото крило, Дерменджиев къде на шега, къде не призна лаконично: „Дано да не играе“.

Молбите на 65-годишния специалист едва ли ще бъдат чути. В четвъртък Бейл записа само едно полувреме като титуляр срещу Финландия при победата на „драконите“ с 1:0. На почивката фланговият футболист бе сменен, но не заради травма.

“Това беше планиран ход. Той няма много игрови минути през последните месеци. Планът бе да остане на терена най-много час, след което да го замени Хари Уилсън, на когото също му липсва практика", обясни Гигс след двубоя.

Големият въпрос сега кой от „лъвовете“ ще има задачата да опази Бейл? Много е вероятно Дерменджиев да направи няколко рокади в отбрана. Капитанът Петър Занев е с контузия и шансовете му да се възстанови са минимални. Съществува вероятност Сисиньо да попадне сред единайсетте и да дебютира за България. Дали именно бразилецът няма да е този, на когото ще бъде тежката мисия „Бейл“?/Труд