Доскоршният национален селекционер Георги Дерменджиев коментира предстоящите мачове на "трикольорите" от световните квалификации. Според него дори и равенство срещу Швейцария може да се смята за успех.
"Групата е тежка, няма какво да се лъжем. Вижте само къде са противниците ни в ранглистата на ФИФА и къде сме ние. Ще бъде трудно, но аз, разбира се, пожелавам успех на Ясен Петров и момчетата. Най-важното е тези, на които се е спрял, да бъдат здрави и да успеят да му свършат работа.
 
Крайно време е да спрем да бъдем толкова критични и да си знаем възможностите. Дано да стане това, което иска Ясен Петров – да сме компактни на терена и да измъкнем максималното от всеки мач. Що се отнася до това подмладяване, за което всички говорят мога да кажa, че трябва да се викат най-добрите в конкретния момент. Хубаво е да има млади играчи, но те трябва да попадат в отбора не защото са млади, а защото са си го заслужили. Иначе нормално беше Ясен Петров да потърси промяна, защото в предишните мачове на отбора имаше футболисти, на които им се даде шанс, но не го използваха по най-добрия начин", заяви Дерменджиев пред Мач Телеграф.
 
Той отхвърли твърденията, че по негово време е имало играчи, които не са се раздавали на 100.
 
"Нито съм видял, нито съм усетил такова нещо. Много зле на всички момчета се бяха отразили всички неща, които станаха на мача с Англия и след него. Не е имало и вмешателство в работата ми, това са пълни глупости. 
 
Правил съм си равносметка доста пъти. Много трудна беше ситуацията тогава. Трудна я направи пандемията. Постоянно не можех да разчитам на футболистите, които исках. Единствено на мача с Чехия можех да ползвам всички повикани и победихме. След това загубихме в контроли, като тази с Парагвай, но там не се гонеше резултат и имах възможност да експериментирам и да опитам някои неща. Най-много съжалявам за мача с Унгария, защото за него не можех да разчитам на Кирил Десподов, Марселиньо, Вандерсон и Георги Костадинов. Нямаше го и Чочев, който се възстановяваше дълго, а сега вече е на линия. Всички тези, които ги изброявам са много добри футболисти и можеха да ми помогнат срещу Унгария", обясни Дерменджиев.
 
Според него равенство срещу Швейцария в първия мач от дветовните квалификации би било успех за нас.
 
"Вижте къде са те, къде сме и ние. Много е важно и с какъв състав ще дойдат. Ако им отсъстват важни фигури, е добре да се възползваме. Мисля, че ако не загубим и стигнем до равен ще е успех", каза още треньорът.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.