Селекционерът на българския национален отбор по футбол за мъже Георги Дерменджиев говори пред DIEMA SPORT за "Домът на футбола" относно предстоящите три срещи на представителния отбор през този месец, работата в родните школи и това как трябва да изглежда първият състав на "трикольорите".

"Това са 3 важни мача в края на годината. Винаги излизаме за победа. Важно е, ако запазим позициите си в Лигата на нациите", започна той.

"Говорим по шаблон. Има строги правила, които трябва да се насочим към тях. Иначе всичко ще отиде на вятъра. Отново ще минат години, празни години. Ще говорим едно и също и няма да осъществим нищо. Промяната трябва да дойде от клубовете, но не мога да препоръчам какво да правят. Те си имат политика. Ако се погледне в дълбочина, трябва да се работи в школите. Трябва да бъдат изградени с тази методи, които ще донесат успех", продължи Дерменджиев.

"Във футбола е влязла науката. Вижда се, че имаме талантливи деца, но до определена възраст. След това се губи връзката. Решенията са бавни. Това са компоненти, върху които трябва да се работи. Няма как на мен някой да ми каже сложи този или онзи. Няма как да се случи. Аз работя за националния отбор, не за себе си. Искам отборът да има определен имидж. Искам да се възвърне качеството на играчите, което го е имало", допълни наставникът.

"Всички, които се викат в националния отбор трябва да са го заслужили. Никой не може да дойде даром. Трябва да има определен баланс. Ще е много голяма грешка, ако са само млади. Те не са готови. Ако се хвърлят в боя, те ще прегорят. Трябва да има един баланс и постепенно да израстват. Това нещо може да се получи, но във футбола няма стари, няма млади, има можещи и неможещи", завърши изказването си специалистът.