Селекционерът на България Георги Дерменджиев даде своето мнение преди последния дуел от Лигата на нациите за „трикольорите” срещу Република Ирландия. Дерменджиев вярва в увереността на отбора си и смята, че всички играчи, които получат шанс, трябва да покажат защо са в националния отбор. Въпросите на ирландските журналисти бяха свързани главно със ситуацията с коронавирус в България.

LAP.bg
39 снимки

„Обстановката е динамична в последно време. Имаме доста проблеми с коронавируса. Именно затова отсъстват поради тази причина. Вярвам обаче, че всеки в отбора ще се опита да изиграе силен мач утре в Дъблин. По-добре от мен знаете че ни трябваше и шанс, но не искам да се извинявам.

„Първият мач с Ирландия играха добре и двата отбора. Сега е непредвидим, защото и в двата отбора ще има много промени. По различни причини отсъстват 10 играча. Това е към момента състоянието в отбора ни. Моето мнение е следното, че искам отборът да изиграе добър мач, а резултатът е непредвидим".

„Играчите трябва да осъзнаят, че имат шанс, което да има покритие. Изисква се голям професионализъм да настроя отбора в този момент. Вярвам в момчетата и трябва да бъдем коректни към тях, защото виждаме каква динамична обстановка е. Има хора, които не са тренирали дълго време, но сега са тук и ще играят. Трябва да виждаме и гледаме реално как са нещата.

Вратарят на нашия отбор Мартин Луков също отговори на въпрос какви са му очакванията за срещата: „Не очаквам да е спокойно за мен. Надявам се да е така. Ще бъдем концентрирани и ще се опитаме утре Ирландия да не вкара втория си гол”, коментира Луков.