Селекционерът на националния отбор на България - Георги Дерменджиев, сподели пред GONG.BG след победата над Чехия какво го е накарало да поеме "трикольорите."

"Много хора се чудят защо съм приел това предизвикателство. Имах оферти от чужбина, както и от български отбори. Добре съм обмислил, тъй като ние имаме доста голяма вероятност да спечелим баражите и този отбор да отиде на Европейско първенство. Може много хора да си мислят каквото си искат, това го виждам аз, не мисля, че потенциалът на този отбор е този, който показа в последните мачове.

Никога предварително не си пожелавам кой съперник да ни се падне. Има жребий, ще видим кой съперник ще се падне, ще имаме една контрола февруари. Ще изберем такъв съперник, с какъвто ще играем. Ще започнем да се подготвяме. Футболистите ще трябва да бъдат добре подготвени. Това е един момент, който трябва да грабнем, те ще се подготвят добре, сигурен съм.

Набюдаваме и широк списък играчи, ще видим в каква форма ще бъдат и ще подберем най-доброто за мачовете. Възможно е играч, който не играе в клубния си тим, да попадне в списъка ми. Може да има играч, който да пасва на схемата, който се подготвя, да попадне в тима", заяви Дерменджиев

Илиян Койчев и Георги Дерменджиев

Треньорът коментира и защо не е повикал Георги Миланов.

"Позицията на националния селекционер е много ветровита. Всеки може да дава мнение и да пита, решението е на селекционерът. Твърдо стоя зад този избор, имаше и момчета с контузии, има и момчета, които се наблюдават. Всеки, който впечатли, ще попадне в разширения състав на националния отбор. Това е световна практика, защо ние трябва да бягаме от нея", добави селекционерът, който накрая отговори и на нападките от страна на президента на Славия Венци Стефанов.

"Аз съм там, където ми е мястото", завърши опитният специалист, който на два пъти води Лудогорец в групите на Шампионската лига.