Селекционерът на българския национален отбор по футбол Георги Дерменджиев говори на официалната си пресконференция преди проверката с Гибралтар утре вечер на стадион „Васил Левски“. Специалистът даде яснота на колко души няма да може да разчита, но отказа да разкрие на кои точно ще заложи от първата минута.

Антон Узунов
15 снимки

„В това динамично време е трудно, но трябва да се справяме. Играчите са много. Може би 8 или 9, които няма да могат да вземат участие. Ние действаме и евентуално ще бъдат повикани и други“, започна той.

„Всеки мач си е за себе си. Излизаме, за да бием. Когато имаш отбор, срещу който трябва да играеш, той се анализира, независимо от класата. Ние сме го направили и излизаме за победа“, заяви Дерменджиев.

„Ние отдаваме респект към Гибралтар. Като тим, независимо какво е нивото, за нас е важно да има победа, за да може играчите да придобият самочувствие и вяра в себе си за следващите два мача“, продължи наставникът.

„Всеки мач е важен и вие ще го видите какъв ще бъде съставът“, вметна специалистът.

Антон Узунов
7 снимки

„При това динамично време трябва да се съобразявам с всичко. Когато избистриш един състав и трябва после да замениш няколко човека, е наистина трудно. В крайна сметка се съобразяваме и вървим напред. Трябва да се играят мачовете и толкова“, завърши изказването си спецът.