Националният селекционер Георги Дерменджиев заяви, че не изключва вариант да повика в близко бъдеще бившата звезда на Лудогорец Марселиньо. Наставникът на "лъвовете" се надява да няма контузени или карантинирани футболисти преди баража с Унгария през есента.

"Ирландия и Уелс са добри отбори, но ще направим всичко, за да излезем с чест от тези мачове. Една от целите е да използваме тези срещи за баражите, които са важни за българския футбол. Ще направим всичко възможно да се представим добре в тези турнири. Ще бъда доволен, ако за мача с Унгария всички играчи от моя списък са здрави - да няма контузен и карантинирани."

"Подготвителният период на играчите е непоследователен. Ние ще имаме малко повече игрова практика, което, разбира се, е по-добре за нас. Винаги съм залагал на колектива, ще успеем с един добър колектив. Когато Ивелин Попов отиде в Сочи, му пожелах успех. Той знае, че винаги има моята подкрепа. Лидерът трябва да се докаже, с качествата си като характер и игра. В националния отбор футболистите представляват България, те трябва да дават всичко от себе си."

"Говори се много за подмладяване. За мен няма млади, а има играчи, които могат. Те могат да помогнат на отбора. Искам младите да видят каква е обстановката в националния отбор. Всеки упреква Николай Михайлов за килограмите, не искам да ги коментирам, той е лидер, водеща фигура, упорито момче. Ще видим кой вратар ще пази, вратарите са трима."

"Сисиньо е играч, който допринесе много за добрата класа на Лудогорец, игра срещу Реал Мадрид, Ливърпул, Арсенал, ПСЖ, това е нормално. Марселиньо? Наблюдаваме всички мачове, в които играе. Няма да бъде изненада, ако бъде повикан. Трябва обаче нивото му да е такова, че да заслужава да бъде повикан в националния отбор. Трябва да ви кажа, че втора лига на Бразилия е едно изключително силно първенство. В добра форма е, но му трябва още адаптация - от България към Бразилия."

"Международните мачове показват нивото на клубния футбол. Видяхте, че малко трудно потеглихме, но се надявам българските отбори да побеждават. Трябва да сме реалисти и да знаем какво е нашето ниво. Всички искаме да се класираме на Евро 2020, важно е за всички в българския футбол. Няма много време до баража, трябва да извоюваме класирането с много работа и футболен интелект."

"Трябва да наблюдавам играчите и да избера тези, които ще са в най-добра форма. Следим и Унгария, и Румъния, и Исландия. Няма да бъде лесно изобщо, но аз съм оптимист. Трябва да се вложи изключително много труд. Европейското първенство е един изключително силен турнир, чакат ни световни шампиони, европейски шампиони. Шампионската лига е различно нещо, нека не правим сравнение. Господ ще каже кой ще се класира", заяви Георги Дерменджиев пред БНТ.