Селекционерът на българския национален отбор, Георги Дерменджиев, подходи философски след поражението с 1:2 срещу Финландия в пореден мач от Лигата на нациите, заявявайки, че допусканите от нашите играчи грешки са част от израстването им. 

Той похвали отбора за показаното старание и себераздаване, но призна, че срещу подобни отбори такива грешки редовно биват наказани. 

„Всеки мач е различен, влязохме в мача плахо и трябваше да догонваме. Можеше да се стигне до друг резултат, но платихме данък за изпуснатата дузпа. Когато играеш с отбора от тази класа, всяка грешка се наказва. Грешки на растежа са това“, започна той.

„Ние можем да излезем срещу Ирландия освободени и не се знае какъв резултата може да постигне, Играчите днес се постараха, Финландия е един добър отбор и имам известно удовлетворение, че нямаше апатия. Момчетата показаха много борба. Искам да покажа положителните неща, да ги покажа на момчетата и те да се опитват да ги повтарят“, завърши Дерменджиев.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.