Националният селекционер Георги Дерменджиев сподели, че очаква сериозно и отговорно представяне от своите футболисти в утрешната среща срещу Финландия от Лигата на Нациите. 

Наставникът коментира трудността при окомплектоването на състави си, тъй като много играчи отпаднаха от сметките след заразяване с COVID-19. Треньорът също така реагира остро на въпрос за класирането на Северна Македония на Евро 2020, задавайки реторичен въпрос в какви отбори играят македонските футболисти. 

Антон Узунов
11 снимки

„Десет човека ни напуснаха лагера за кратък период от време и други ги замениха. Това хич не е малка бройка. Тези, които са тук, трябва да играят и това е“, започна селекционерът на България. 

„Финландия е добър отбор, който се класира и за Евро 2020. Мисля, че направихме добър мач, но загубихме, така че сега трябва да се постараем да направим по-добър мач. Двубоят с Гибралтар беше служебно назначен от УЕФА, нямахме избор. Наясно съм със състава за утре. Имаме една тренировка и ако всички са здрави, то съставът вече е ясен“. 

„Независимо от противника ние винаги излизаме за победа и искаме да вземем точки от оставащите срещи. Финландия е съперник, който беше изпаднал дпо ситуация, близка до нашата, но те съумяха да възвърнат качеството в играчите и това вече е много добър съперник, който е над средно европейско ниво и не е случайно, че победиха Франция като гост“. 

„Изобщо не е лесно за един треньор да сменя играчи в рамките на 1-2 дена. Има болни даже извън кръга на тези, които следим. Не е лесно, но искам играчите, които са тук, да дадат максимума си. Искаме да се задържим в Лига 2, защото тук играем с добри отбори и виждаме къде трябва да се подобряваме. Ако играем срещу слаби отбори, то това не е добре за подрастващите“. 

„Във футбола може да се случи да допуснеш голове в последния момент. Видяхме го преди няколко дни по време на мача Унгария-Исландия. Това ни е обеца на ухото и трябва да си вземем поука“.

„Аз няма да забравя никога баража с Унгария. Знаете ли къде играят играчите на Северна Македония? Няма как да правим сравнения“. 

„Ние сме длъжни да използваме всеки шанс, но не мисля, че ще се повтори шанса, който ни беше даден. Трябва да очакваме съвсем различен развой занапред“, завърши Дерменджиев. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.