Дебютантът в мъжкия националния отбор по футбол Едисон Йорданов не крие, че е изключително щастлив от възможността да играе за България. 28-годишният защитник получи травма още в 12-ата минута на проверката с Украйна (1:1) преди шест дни и сега се нуждае от възстановяване.
 
"Сбъднах мечтата си да играя за България. Заслужих мястото си при мъжете с много труд. Познавам се с повечето момчетата, които бе извикал Ясен Петров. Атмосферата в състава бе отлична, всички вярват в доброто представяне в бъдеще. Според мен не играхме лошо срещу Украйна и Швейцария. Въпреки тежката загуба с 0:4 от швейцарците, през първата част успяхме да се противопоставим", заяви за БТА Йорданов.
 
Той разкри, че травмата му не е тежка и до 2-3 седмици ще се върне в игра.
 
"В момента се възстановявам от контузията, която получих срещу Украйна. Вече се прибрах в Белгия и преминавам курс на рехабилитация. В четвъртък ще мина допълнителен скенер, след който окончателно ще стане ясна степента на травмата. Първоначалните прогнози са добри. До 2-3 седмици трябва да започна пълноценна подготовка.
 
Досега съм има само една тежка контузия. Преди 8 години скъсах кръстни връзки, но след това не съм имал сериозни проблеми. През последните три години играя на пълни обороти. Травмите са част от живота на футболистите", коментира още Едисон Йорданов.
 
Защитникът се надява да получи възможност за изява и в групите на турнира Лига на нациите. Надпреварата ще стартира през юни 2022 година.
 
"През следващата година си пожелавам отново да попадна в групата на България. Идва нова възможност в Лигата на нациите. Отборът има потенциал да постигне нещо значимо. Имаме добра сплав между млади и опитни футболисти", завърши Едисон Йорданов.