Колектив. Ключова дума, когато става въпрос за отборни спортове. Изискват се изключителни умения, за да сплотиш 20-25 човека и да ги накараш да гледат в една посока, да преследват една цел. Ръка за ръка, сърце до сърце, въпреки всички трудности. Въпреки негативизма…Колектив силен като един здрав юмрук, който разсича въздуха. В България е трудно да се създаде такъв, защото винаги се намира нещо, което да ни разедини, за съжаление такава ни е народопсихологията!

Но Петър Хубчев го направи. Той успя! Създаде подходяща атмосфера без интриги, без излишно изхвърляне и ненужни интервюта. Вместо това заложи на много работа на лагер –сбора и резултатът не закъсня срещу Холандия.

Чудесна тактическа дисциплина, стабилна игра в защита, изчакване на най-подходящия момент за контраатака, взаимопомощ по всички точки на терена и два прекрасни гола на Спас Делев.

Светлият лъч ни озари още по-ярко няколко дни по-късно когато националният отбор до 19 години под вещото ръководство на Ангел Стойков се класира на ЕП в Грузия. Страхотен успех, подплатен с отлична игра във всички мачове. И пак в основата бе колектива, нещо за което признаха и самите футболисти при пристигането си у нас.

Най-после можем да се поздравим. Нека го направим с чиста и неподправена радост. Да си честитим, да се усмихнем. Без да бъдем непрекъснато черногледи и вечно да се подценяваме и все да нямаме самочувствие.

Браво на Петър Хубчев, на Ангел Стойков и на водените от тях отбори. Те ни накараха отново да повярваме, че можем, че не сме чак толкова лоши. Те ни накараха да повярваме в силата на колектива…

Благодаря ви!