Отборът на Полша попълни групата на България на Европейското първенство за юноши до 17 години, стана ясно след приключването на квалификациите в група 6. Както е известно, България е в група В, където съперници са Франция и Нидерландия, вече и Полша като 4-и отбор.

Снощи завършиха мачовете и в последната квалификационен поток, която беше спечелена от Италия. Полша остана на 2-о място пред Украйна и Косово. В подреждането на вторите отбори поляците станаха 5-и най-добър и заеха мястото в нашата група. Италия пък влиза в група А, където са още домакините от Израел, както и Германия и сензацията Люксембург.

Стана ясна и пълната програма на българския отбор. Момчетата на селекционера Йордан Петков излизат в първия си мач на 16-и май от 20.00 часа срещу Нидерландия на стадиона в Лод, съвсем близо до голямото международно летище "Бен Гурион".

Следващият мач е на 19-и май от 20.00 часа срещу Франция и ще се играе на стадиона в Рамат Ган, който беше национален стадион на Израел до 2014-а година. Третата среща е на 22-и май от 17.30 часа на стадиона в Нес Циона срещу Полша. По същото време Франция и Нидерландия ще спорят в Ришон Ле Цион.

България за втори път в новата история на европейските първенства за юноши ще участва на финали, но за първи път по класиране. 16-те отбора са разпределени в четири групи по четири отбора, първите два от всяка отиват на четвъртфиналите. В нашата група световните сили Франция и Нидерландия не само са едни от най-големите производители на играчи, но и имат съответно две и четири европейски титли от въвеждането на настоящия формат на първенствата през 2002-а година.