Юношеският национален на България до 17 години излиза във втория си мач от финалната фаза на Европейското първенство в Израел. Съперник на „лъвчетата“ ще бъде селекцията на Франция U17. Двубоят е от 20:00 часа българско време и ще може да го проследите на живо в Gong.bg.

В първата си среща момчета на Йордан Петков отстъпиха с 1:3 от тима на Нидерландия U17. „Петлите“, които да фаворит в нашата група, пък разбиха с 6:1 Полша U17 в първия си мач.

БФС
12 снимки

В състава на селекционера Жозе Алкосер има няколко футболисти, които се набиват на очи. Най-вече това е капитанът Ел Чадаил Битшиабу. Той е на 17 години, но впечатлява с физика, като е висок цели 196 сантиметра. Централният защитник записа 1 мач за Пари Сен Жермен този сезон, влизайки като резерва при успеха с 3:0 над Анже като гост и ще получи златен медал, тъй като се води шампион на Франция. В този мач Битшиабу игра на терена редом до мегазвезди като Килиан Мбапе, Серхио Рамос, Маркиньос и Анхел ди Мария.

Въпросният футболист обаче единственият от школата на ПСЖ, който ще играе срещу България. Другият е Уарен Заир-Емери.

Най-малкият от четиримата синове на великия Зинедин Зидан – Елиаз, също ще излезе срещу нашите „лъвчета“. Той е ляв бек и понастоящем е част от Реал Мадрид, като е на 16 години.

Колкото до състава на България, капитанът на националния отбор до 17 години Асен Митков, почти сигурно няма да играе днес. Той имаше здравословни проблеми през последния месец, но въпреки това бе титуляр срещу Нидерландия. Талантът на Левски обаче бе сменен още в началото на втората част от Неджиб Хаджа.

Именно халфът на Шалке 04 се очаква да бъде титуляр срещу „петлите“. Той отбеляза девет гола за „кралскосините“ през сезона, като те станаха шампиони на Германия в своята възраст. Хаджа е роден през 2005 година в Айтос и започва да играе футбол в местния Вихър. На 11-годишна възраст той заминава за Германия, като заиграва във футболната школа Хамер. След силното си представяне по време на сезона е пожелан от Шалке и през август 2018 година става играч на един от най-обичаните отбори в Германия.


20:00 часа | ФРАНЦИЯ U17 – БЪЛГАРИЯ U17

Европейско първенство до 17 години, група B, втори мач

Вероятни състави на двата отбора:

ФРАНЦИЯ U17 (4-3-3): Олмета – Е. Зидан, Битшиабу, Сар, Кумеди – Биар, Атангана, Дуе – Сетел, Диало, Гуген

Селекционер: Жозе Алкосер

БЪЛГАРИЯ U17 (4-3-3): Алекс Божев – М. Цонев, Р. Маринов, М. Георгиев, 3. Атанасов – Неджиб Хаджа, Антоан Стоянов, До – Б. Маринов, П. Кирев, Райчев

Селекционер: Йордан Петков


Главен съдия: Андрей Кивулете, Румъния

Стадион: „Рамат Ган“, Израел