България U17 допусна поражение от Австрия U17 с 1:2 в приятелска среща, която се изигра в Национална футболна база “Бояна”. Австрия бе по-активният отбор в срещата и доминираше в големи периоди от мача, като заслужено спечели. Попадението за "лъвовете" беше дело на Стивън Жерард.

start-photo.bg
51 снимки

"Лъвовете" организириха чудесна атака в 21-а минута, при която Каймаканов напредна отляво и отклони към Стивън Жерард, който бе на чудесна позиция, запази самообладание и завърши по чудесен начин, за да открие резултата - 1:0 за България.

До края на първата част България бе по-активният отбор на терена, като предоставяше чудесна битка на терена, но не успяваше да достигне до чисти голови възможности. Все пак, "лъвовете" имаха минимален аванс на почивката.

Австрия успя да реагира, като веднага след началото на втората част, футболист на гостите, появил се като резерва, успя от малък ъгъл да изравни резултата, като остави без шансове Мартин Цанков, който нямаше как да се намеси - 1:1.

Австрия продължи с по-добрата си игра, а отново голмайсторът на гостите, който се бе появил на почивката, бе замесен в най-интересната ситуация. В 74-а минута той получи добра топка и стреля с глава по диагонал, правейки пълния обрат за своя отбор - 2:1 за Австрия.

След това имаше няколко по-груби влизания и от двата отбора, а съдията бе длъжен да покаже няколко жълти картона, за да бъде намалено напрежението. В крайна сметка България U17 не успя да отбележи до края на мача и загуби с 1:2 от Австрия U17.

Съставите на двата отбора:

БЪЛГАРИЯ: 12. Мартин Цанков, 15. Калоян Божков, 13. Симеон Цанев, 5. Давид Полендаков, 3. Стоян Добрев, 14. Филип Гигов, 8. Божидар Петров, 22. Кристиян Ирмиев, 11. Васил Каймаканов, 7. Стивън Гаоте, 17. Тарек Жензарли

Австрия: 23. Шлингер, 6. Шандъл, 4. Забрански, 3. Хондози, 22. Холер, 20. Хангл, 10. Силбер, 19. Мойзи, 7. Рийгел, 2. Рока