България се изправя срещу Азербайджан в последния си мач от новия международен турнир под егидата на ФИФА – FIFA Series, който се провежда в Баку. Мачът в азербайджанската столица е днес от 18:00 часа и ще го проследим на живо в Gong.bg

Възпитаниците на Илиан Илиев спечелиха първата си среща от мини надпреварата , след като надвиха тима на Танзания с 1:0. Въпреки очакванията за по-лесен успех над 119-ия в световната ранглиста, „лъвовете“ срещнаха трудности с африканците, които на два пъти уцелиха греди и имаха още едно много изгодно положение пред вратата на Димитър Митов.

Все пак България стигна до успеха с прекрасен гол на Кирил Десподов от фал през втората част. Това бе първи успех за националите ни от 2022 година.

„Нямахме шанс да гледаме мача, но го анализирахме малко, за да се подготвим. Азербайджан заслужаваше да победи и бе по-добрият отбор. Потвърждавам, че Азербайджан е сериозен отбор, никой в съблекалнята не си мисли, че утре ще имаме лесен мач. Трябва да се фокусираме върху нашата игра и да следваме инструкциите от нашите треньори. Вярвам, че в крайна сметка ще завършим мача по позитивен начин“, сподели нападателят на ПАОК.

От Футболист номер 1 на България за 2023 г. се очаква да поведе „трикольорите“ към нов положителен резултат срещу Азербайджан, който обаче със сигурност ще бъде по-сериозно предизвикателство за родните национали от Танзания и отборът ни ще трябва да подобри играта си, ако иска да завърши позитивно участието си във FIFA Series.

Домакините от Азербайджан също стигнаха до труден успех над Монголия с 1:0, като точен за тима бе централният защитник Бахлул Мустафазада. В отбора на азерите не блестят изявени звезди, но Мустафазада е един от четиримата играчи на Карабах в състава – наскоро Карабах бе близо до това да отстрани лидера в Бундеслигата Байер Леверкузен още на 1/8-финалите в Лига Европа, като водеше с 2:1 до самия край на реванша в Германия, но в крайна сметка отстъпи с 2:3 след равенство 2:2 в първия двубой.

„Имаме още хора, които имат умора. Ще преценим на тренировката дали можем да ги използваме. Но няма да бягаме от предния състав. Искаме всеки мач да показваме по-добре лице. След позитивните отзиви след Унгария и Сърбия, срещнахме противник, който само може да ни навреди. Мачът си вървеше спокойно, спокойно. Сигурен съм, че ще подходим различно в този мач. Теренът ще е по-добър. Азербайджан заслужава уважение, много от футболистите им играят в Карабах, знаем как се представиха срещу Леверкузен. Трябва да сме максимално фокусирани. Липсваше ни предния път самочувствие във владеенето на топката. Утре трябва да подобрим това. Трябва по най-бързия начин да си взимаме топката“, каза Илиев на пресконференцията преди мача.