България гостува на Литва в европейска квалификация от група G. Срещата е днес от 16:00 часа и ще я проследим на живо в Gong.bg. Футболистите на селекционера Младен Крастаич заемат последното място във временното класиране, след като в първите си два мача записаха две поражения – от Черна гора и Унгария.

От своя страна литовците се намират в незавидна ситуация. До този момент те изиграха само един мач, като записаха загуба от Сърбия. При успех на България днес, „трикольорите” ще се отлепят от дъното.

Startphoto.bg
13 снимки

След няколко дни България приема Сърбия, чийто тим към момента оглавява класирането в нашата група.

Отборът на Литва и има едва една победа в последната година – успех над Сан Марино в контрола.

През 2022 година тимът изпадна от Лига С на Лига на нациите, като събра само точка от шестте мача. Отборът дори няма отбелязан гол във вече пет поредни срещи.

Интересно е, че последната победа за Литва в официална среща е именно срещу България. Това се случи с 3:1 на 9 октомври 2021 година в квалификации за Световно първенство. Преди това пък „лъвовете“ спечелиха минимално с 1:0 в София. Тази победа бе и единствената за Литва в последните два квалификационни цикъла.

"Важен мач, нуждаем се от три точки. Очаквам тежък мач, Литва има млад и перспективен отбор. Надявам се играчите ми да имат повече енергия, отколкото в предишните мачове. Срещу Черна гора мисля, че играхме добре, заслужавахме равенство, но загубихме. Имаме млад отбор с добро качество и амбиция, тези играчи ще играят заедно в следващите десет години.

"В ситуацията, в която се намираме, имаме качество, но нямаме опит. Трябва да се изгражда тим за бъдещето. Мен може да притискате, а не играчите, аз трябва да съм под напрежение. Става дума за млади играчи без опит, с изключение на тези, които изброих. Не бих говорил само за предишните два мача, а за шестте, откакто съм начело. Нормално е да има върхове и спадове, когато се изгражда нов отбор. Срещу Черна гора не ни достигна енергия, това повлия на следващия двубой. Състава ли? Вие говорихте с футболистите в самолета, вече състава", сподели селекционерът Младен Кръстаич на официалната си пресконференция преди мача.