Националният тим на България по футбол стартира днес второто си участие в турнира Лигата на нациите. „Лъвовете” на стадион „Васил Левски” отбора на Ирландия в мач от първия кръг на надпреварата.  

Срещата е тази вечер от 21,45 часа, а главен рефер на двубоя в София е австриецът Мануел Шютенгрубер.В Gong.bg ще проследим на живо всичко важно преди, по време и след двубоя. 

В дебютното издание на надпреварата „трикольорите” успяха да стигнат до бараж за класирана на европейските финали, който ще се изиграе през октомври, а съперник е тимът на Унгария.

bfunion.bg
11 снимки

Вчера селекционерът Георги Дерменджиев обяви новият капитан на отбора, след като Ивелин Попов прекрати кариерата си за България. Той ще бъде наследен от Петър Занев.

Още по темата:

Попето поздрави Занев за лентата

Последният мач на националния отбор бе чак през февруари тази година, когато националите ни отстъпиха на Беларус с 0:1 в контрола.

Оттогава те не са имали възможност да се събират заради пандемията от коронавирус. Предстоящата среща с Ирландия и Уелс са отличен шанс за Дерменджиев и момчетата му за генерална репетиция преди важния двубой с Унгария следващия месец.

Статистиката от мачовете на България с Ейре е в полза на островитяните. От общо 11 мача, националите ни имат три победи, 4 равенства и 4 загуби, при голова разлика 9:14.