Националният отбор на България ще се опита да изненада световния шампион Франция тази вечер. Двата отбора излизат на "Стад дьо Франс" в 22:10 ч. в контрола, която е генерална репетиция за "петлите" преди старта на UEFA EURO 2020. Рефер на двубоя е Анастасион Сидиропулос от Гърция. 
За първи път от 12 години насам България ще се изправи срещу актуален световен шампион. Шансовете ни срещу препълнения със звезди състав на Дидие Дешан не изглеждат никак големи, но "лъвовете" са амбицирани да продължат да показват израстването, което изтъкна преди няколко дни селекционерът Ясен Петров.
 
Очаква се в нашия състав да бъдат направени доста промени в сравнение с мача с Русия, като не е изключено да смени и системата на игра.
 
Българският тим има едва една победа в последните си 14 мача и то срещу непретенциозния тим на Гибралтар. Под ръководството на Ясен Петров отборът изигра пет мача, в които също няма пълен успех.
 
"Петлите" ще бъдат водени от звездното трио в атака - Бензема, Гризман и Мбапе, които са сред най-добрите нападатели в света.
 
За последно в Париж България и Франция се срещнаха през 2016 г., когато нашите загубиха с 1:4 на "Стад дьо Франс" в световна квалификация.
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
 
ФРАНЦИЯ: Юго Лорис, Бенжамен Павар , Преснел Кимпембе, Рафаел Варан, Люка Ернандес, Н'Голо Канте, Пол Погба, Корентен Толисо,, Антоан Гризман, Килиан Мбапе, Карим Бензема
 
БЪЛГАРИЯ: Даниел Наумов, Иван Турицов, Петко Христов, Валентин Антов, Васил Божиков, Ивайло Чочев, Доминик Янков, Илиан Илиев, Божидар Краев, Кирил Десподов, Атанас Илиев

България срещу Франция статистика

източник: sofascore.com