Президентът на футболната ни централа Георги Иванов определи като цел за националния отбор да заеме първо място в своята група в Лигата на нациите след изтеглянето на жребия, ас селекционерът Илиан Илиев с ентусиазъм прие тази задача.

Началото на кампанията за влизане в Лига „В“ ще бъде срещу отбора на Беларус. Българският тим заминава за Унгария, където в четвъртък от 21:45 часа в Залаегерсег ще играе срещу Беларус на неутрален терен поради наказание на домакините, като трибуните също ще останат празни.

start-photo.bg
34 снимки

Отборът ще се опита да прекрати поредицата от неуспехи срещу беларусите, за да подобри шансовете си за първото място в групата. Последният мач срещу на „лъвовете“ срещу този съперник беше през пролетта на 2020-а година, когато България загуби 0:1 на стадион „Васил Левски“ с гол на Подстрелов. Тогавашният селекционер беше Георги Дерменджиев. Виктор Попов и Мартин Минчев, които тогава излязоха като резерви, са част от сегашния отбор, воден от Илиан Илиев.

Последната победа на България срещу Беларус е от 13 ноември 2016-а година, когато надделяхме с 1:0 с гол на Ивелин Попов.

България има 8 мача срещу Беларус, в които е записала пет победи и три загуби, а головата разлика е 12-7 в наша полза.