България се изправя срещу Сърбия в квалификация за UEFA EURO 2024. Срещата е днес от 21:45 часа на "Хювефарма Арена" в Разград. Главен рефер е англичанинът Крейг Поусън. 

До момента "лъвовете" се представят изключително слабо, след като записаха две загуби и равенство. Селекцията на Драган Стойкович е с две победи от два мача. Евентуална победа над сърбите ще върне шансовете на "трикольорите" за класиране на турнира в Германия през следващото лято. 

България не успя да победи Литва преди три дни в Каунас. Нашият отбор игра над 70 минути с човек повече, като отправи над 20 удара към вратата на съперника, но така и не стигна до успеха. Сега обаче се изправяме срещу фаворита в групата, който игра на последните две световни първенства. 

Очаква се отново селекционерът Младен Кръстаич да заложи на система на с трима централни защитници. Най-вероятно на врата отново ще е Иван Дюлгеров. В защита ще играе Петко Христов, а в халфовата линия ще бъдат Ивайло Чочев, Филип Кръстев и Андриан Краев. В атака се очаква да бъдат Кирил Десподов и Мартин Минчев. 

Сърбия пристигна в Разград с доста проблеми. Тимът е без Лука Йович, Александър Митрович, Алекса Терзич, Милош Велкович и Неманя Радонич. 

Целта на сърбите е класиране на Европейско първенство след дълго прекъсване. С победа в Разград селекцията на Стойкович ще събере 9 точки.