Унгарската футболна федерация обяви, че европейската квалификация срещу България ще се състои на стадион „Васил Левски” в четвъртък от 19:00 часа. Все още обаче няма официална информация от Българския футболен съюз.

От Унгарската централа обявиха в официалния си сайт, че тази сутрин са получили съобщение от УЕФА, с което са информирани, че срещата ще се играе в българската столица при закрити врати.

Първоначално по програма европейската квалификация между двата отбора бе насрочена за четвъртък на Националния стадион в София, но впоследствие двубоят бе преместен "Христо Ботев" в Пловдив при закрити врата с обяснението, че мачът е рисков и може да има безредици. В Пловдив отказаха да домакинстват, тъй като се извършват ремонтни дейности. Появи се вариант за стадиона в Кърджали, който обаче не отговаря на изискванията на УЕФА и така срещата се очаква да се завърне на първоначално планираното място в София.

“Тази сутрин УЕФА информира Унгарската футболна асоциация, че по желание на Българския футболен съюз, европейската квалификация в четвъртък ще се играе при закрити врати в София. Мачът започва в 18 часа унгарско време”, се казва в официалното съобщение от Унгарската федерация.