Три промени се очакват в националния отбор по футбол на Люксембург преди утрешния мач с България, който е 10-и и последен за годината за тима на Великото Херцогство, стана ясно на днешната пресконференция на треньора им Люк Холц. Максим Шано и Венсан Тил би трябвало да започнат като титуляри. На вратата със сигурност ще застане Ралф Шон на мястото на Антони Морис, който бе освободен заради травма.
 
Селекционерът на Люксембург Люк Холц влезе с усмивка на срещата с медиите, явно още наслаждавайки се на резултата от мача с Унгария (2:2) в четвъртък. Той обаче отбеляза напредъка, който показва България в последните срещи.
 
"България вече няма същите индивидуалности като по времето на Стоичков, Трифон Иванов и Балъков, но последните три мача показаха подобрение", подчерта Холц.
 
Люксембург показва сериозно израстване през 2022-а година - три победи, три равенства и три загуби. По-важното е обаче налагането в отбора на доста млади играчи. 17-годишните Фабио Лохей и Алесио Курчи влязоха през второто полувреме срещу Унгария и имаха съществена роля за втория гол, оформил крайното 2:2.
 
"Все още не съм говорил с младите момчета. Знам, че някои от тях може да полетят в облаците, но ще ги оставя на техния облак, защото от опит знам, че е най-добре сам са си придобиеш опита. Но не се притеснявайте – ще ги върна на земята, ако е необходимо", коментира Холц.
 
Дирк Карлос, който се присъедини по-късно към отбора след ангажимент към клуба си Ден Хааг (Нидерландия), също може да започне сред титулярите. И ако се потвърди намерението от треньора да смени схемата, Карлсон ще бъде част от атакуващия тризъбец на Холц в системата 4-3-3.