Българският национален отбор по футбол регистрира спад с едно място в световната ранглиста на ФИФА, която беше обновена днес. По този начин „лъвовете“ са вече 77-и, след като по-рано този месец записаха две равенства от по 1:1 срещу Литва и Сърбия в квалификациите за UEFA EURO 2024.

Сред съперниците ни в квалификационната група за континенталния форум догодина Сърбия е на 25-а позиция, Унгария е на 36-о място, а Черна гора е 71-ви в света.

start-photo.bg
94 снимки

Настоящият световен шампион Аржентина пък остава начело в класацията с 1843.73 точки след победите над Австралия и Индонезия в приятелски срещи. Точно след тях са световния вицешампион Франция, а трети е Бразилия.

Междувременно Англия изпревари Белгия за четвърто място, а Хърватия се придвижи също с едно място напред, за сметка на Нидерландия и вече са шести. Топ 10 допълват европейския шампион Италия, Португалия и Испания, следвана плътно от САЩ на 11-о място.

Най-голям скок в ранглистата прави Казахстан, който се изкачва с осем места до 104-то място, докато Уелс допусна най-големия регрес и пада с девет места надолу до 35-та позиция.