България посреща Литва в група G от квалификациите за Евро 2024. Срещата на стадион „Васил Левски“ в София е тази вечер от 19:00 часа и в Gong.bg може да проследите всичко най-интересно. Главен съдия на мача е грузинецът Гиорги Круашвили.
 
Това е най-реалният шанс "лъвовете" да запишат поне една победа в груповата фаза. Следващите двубои са далеч по-тежки - гостуване на Сърбия и домакинство на Унгария. Трите точки срещу Литва до голяма степен биха ни гарантирали и предпоследното четвърто място в групата.
До момента националите ни имат едва две точки от пет мача. Същия актив има и днешният ни съперник. България и Литва са изиграли четири мача помежду си. В тях „лъвовете“ са вкарали шест гола, а литовците имат на сметката си четири попадения. В последната среща между двата отбора от юни месец тази година се стигна до равенство 1:1. Точен за Литва беше Едвинас Гирдвайнис, а за България се разписа Марин Петков.
 
В последната си среща България отстъпи с 1:2 на Черна гора в Подгорица, след като допусна гол в добавеното време на мача, въпреки че беше с човек повече.
 
Доминик Янков, Иван Йорданов, Петко Христов и Димо Кръстев отпаднаха от сметките на селекционера Младен Кръстаич заради контузии. Затова в последния момент Станислав Иванов и Христо Иванов бяха повикани за мача с Литва.