Българският национален отбор гостува на един от фаворитите в група "G" Унгария на стадион „Пушкаш Арена“ в столицата Будапеща, а срещата е тази вечер в 21:45 часа.

„Лъвовете“ започнаха квалификациите за Евро 2024 с неприятно поражение от Черна гора с 0:1 у дома. Това бе първа загуба за „трикольорите“ под ръководството на сръбския селекционер Младен Кръстаич. В часовете преди дуела в Будапеща стана ясно, че централният защитник Петко Христов със сигурност пропуска двубоя заради травма в десния крак. Така 24-годишният футболист на Венеция отпада от сметките на Младен Кръстаич.

start-photo.bg
74 снимки

"Имахме тежък мач срещу Черна гора. Отборът много се измори и даде много от себе си. Имахме два дни да се възстановим. Видяхме кое сме могли да направим по-добре. Подготвихме се добре за утрешния мач, който ще бъде тежък. Съперникът е много добър тактически и физически. Имаме план Б. Всеки треньор има План Б“, сподели Кръстаич преди срещата в Унгария.

Това ще бъде първи мач за Унгария в европейските квалификации. В четвъртък играчите на италианския селекционер Марко Роси надвиха с 1:0 тима на Естония в приятелски мач на "Пушкаш Арена", като не е за подценяване факта, че маджарите имаха 24 часа повече за почивка спрямо "лъвовете".

start-photo.bg
27 снимки

„България ще бъде труден противник. Много атлетичен, физически силен тим със солидна халфова линия. Не трябва да оставяме пространства на съперника, защото те разполагат с достатъчно бързи футболисти, които ще се възползват от тях. Унгарският национален отбор не може да подценява нито един опонент. Българите загубиха в петък, но според това, което бе показано по телевизията, те заслужаваха повече“, коментира селекционерът Марко Роси.