Селекционерът на България - Георги Дерменджиев, посъветва да посрещнем разумно великденските празници при така стеклите се обстоятелства по света и у нас. 

lap.bg
10 снимки

"Сега важното е да бъдем сплотени като нация, да се пазим един друг и да спазваме разпоредбите", обясни Дерменджиев пред "Труд". 

"Празникът ще бъде нетрадиционен. Поне в моя живот за пръв път се случва да се празнува така затворено. Трябва да си дадем реална сметка, че по-важно на този етап е здравето на близките ни. Посланието ми е да празнуваме разумно. Да не създаваме трудности на медиците, които правят всичко възможно, но и да им помогнем".

Според родния специалист е излишно да се правят планове кога ще има отново мачове на клубно и национално ниво.

"В първия момент, в който се облекчи положението, ще има футбол. Всичко ще си дойде на място, но трябва време. Вече е банално да се говори кога ще има мачове. Дори избягвам да чета такава информация, защото няма конкретика. УЕФА ще реши и ще каже, но ще го направи, когато се облекчи ситуацията".

Селекционерът отказа да коментира темата за договора си с федерацията и остави Изпълкома на БФС да обяви бъдещето му на 21 април, когато ще се проведе заседание.