Валери Божинов сподели, че е имал покана да стане част от екипа на новия национален селекционер на България - Младен Кръстаич, но липсата на лиценз го е спряло. За предаването на DIEMA SPORT "Домът на футбола", той добави, че иска да бъде близо до тима, за да помогне с каквото може. 

„Щом БФС са избрали Кръстаич, то решението е правилно. Те са анализирали неговите качества. Познавам неговата работа и имам позитивно мнение за него. Дано успее, пожелавам му го. Дано успее да вкара част от сръбския дух, както и начин на игра. Сърбите са единен народ и съм убеден, че ще имаме успехи в него. За да има успехи обаче, всички трябва му помогнем и да се селектират правилните хора. За жалост, нямаме големи имена зад граница, но се надявам отново да излязат състезатели, които да ни радват в чужбина. Обединението прави силата. Самочувствието на родния футбол е загубено и трябва да го върнем“.

„Допада ми какво правя. Трябваше да съм част от екипа на Кръстаич, но нямам лиценз и на този етап не мога да стоя на скамейката. Ще видим, може би под друга форма ще съм част от тима, за да помогна на момчетата. Аз съм човек с голямо сърце и ако мога, искам да го дам. Искам да съм на Европейско. Последния път бях там, благодарение на колектива и на играчи като Балъков, Боримиров, Стилиян, Мартин, Бербатов. Аз не искам да отида като футболист, но под някаква форма да помогна на отбора. Ходи ми се!“, завърши Божинов.