Министър-председателят на България Бойко Борисов говори пред медиите и даде разяснения относно оставката, която Борислав Михайлов подаде днес, и нахлуването на ГДБОП в базата в Бояна. По-рано днес премиерът поиска оставката на вече бившия шеф на българския футбол.

"Оставката на Боби Михайлов си е работа на Футболния съюз. Аз просто казах какво спираме да правим, утре да не каже някой, че се месим във футболния съюз."

"Преди известно време ние говорихме именно за респект, за чистотата на взимането на съдийски решения, ненамесата в работата им. За съжаление, те не се вслушаха и мислиха, че си правим евтин ПР. Точно обратното - аз исках да съм ги предупредил, за да не може после някой от ФИФА, ФАФА, ФУФА и т.н. да ми прави забележки. Те не се съобразиха."

"Нещата просто съвпаднаха. Операцията беше планирана няколко дни преди мача. Вече тече дело", обяви премиерът. 

"Да си направят необходимото и тогава да дойдат да кажат как може да помогне държавата. Искам да се разбере много ясно, за да няма спекулации - ние не се месим в работата на футболния съюз. Но това, което правят на територията на страната, и не спазват закони, договарят съдии за мачове.. предупредихме ги, че няма да ги търпим. Това е реакцията на вършената работа на колегите от полицията", заяви премиерът.

"Кметовете само ме обикалят и ме питат: "Кога ще направиш стадион?" Ще направим, когато има за какво да ги направим, да има какво да гледат хората - честен и красив футбол. Тогава се правят стадиони."