Изпълнителният директор на БФС - Борислав Попов, даде съвместна пресконференция с отговорни фактори от СДВР, на която беше разяснено как ще бъде организирана охраната на двубоя между България и Унгария. Той сподели, че централата ни е изпълнила регулациите на УЕФА и е уведомила, че съществува възможност двубоят да не се проведе. 
 
„Изключително добре работим с органите за безопасността в София и другите градове. Организацията на една международна футболна среща е от голямо значение, защото може да изникнат ситуации, които да доведат от сериозни последици. Ситуациите се обсъждат и цялата тази информация се предава на УЕФА. В тази връзка съм донесъл регулациите на УЕФА. Там има няколко разпоредби относно смените на стадиона, които се регулират от тези регулации Администрацията на УЕФА трябва да бъде уведомена незабавно, ако съществува възможност да не се проведе срещата. Ако изникне някакъв проблем, може да се стигне до световен скандал. Не е лесна работа да се подготви такава футболна среща“. 
 
"УЕФА решава защо не трябва да има фенове и препоръчва да се играе пред празни трибуни. Ако някой не е останал убеден, аз не мога да коментирам повече. Има хора, които смятат, че Земята не е кръгла. Има цяла структура, която се занимава със сигурността на международните футболни срещи. Тя също събира информация и на база на анализ те взимат решение. Строго препоръчват да няма продажба на билети".
 
"Аз не съм избиран, а назначен. Мога да бъда уволнен. Това е във връзка с моята оставка. Ще присъствам на мача. Искам националният ни отбор да върви напред. Забравя се, че футболната дейност е подробно регламентирана правна дейност. Когато има проблем, асоциацията домакин трябва да представи и резервен стадион. Ако УЕФА реши, може да прати мача и на Царско село. Разград е коментиран. Не сме изразявали позиция къде да бъде мачът. Решението е на УЕФА. Стадионите в България, които могат да приемат такива мачове, не са много".
 
"Искам да благодаря на ръководството на националния стадион „Васил Левски“ и на органите на реда, че за този кратък срок вложиха всички усилия в работно и извън работно време, за да може този мач да бъде организиран и проведен", коменитра Попов на пресконференция преди утрешния двубой с Унгария.