Президентът на България футболен съюз Борислав Михайлов си припомни Световното първенство в САЩ през 1994 година и двубоя с Мексико от осминафиналите на шампионата. Тогава, на 5 юли, "трикольорите" елиминираха латиноамериканците с 3:1 след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време и продълженията) и се класираха за първи път за четвъртфиналите на футболен Мондиал.
 
Михайлов беше един от главните герои в двубоя на "Джайънтс Стейдиъм" в Ню Джърси, след като при решаващите 11-метрови наказателни удари отрази изстрелите на Марселино Бернал и Хорхе Родригес, а Алберто Гарсия Аспе стреля край вратата от бялата точка.
 
„Днес е много специален ден за мен, защото на тази дата точно преди 28 години постигнахме първа българска победа в директните елиминации на световни финали, побеждавайки Мексико с дузпи“, написа в профила си в социалната мрежа Фейсбук Борислав Михайлов.
 
България в последствие отстрани и защитаващия титлата си Германия с 2:1, но на полуфиналите загуби от Италия с 1:2, след което претърпя поражение с 0:4 и в мача за третото място от Швеция.