Президентът на БФС Борислав Михайлов представи официално новия селекционер на националния отбор Младен Кръстаич. Той разкри причините, поради които от централата са се спрели на сръбския специалист. Михайлов добави още, че договорът му е за 2 години и обяви целите пред него. 

lap.bg
23 снимки

„Поне с пет други треньори говорихме. Знае се сръбската школа. Опитът му  се знае, млад амбициозен треньор. Говори английски и немски. Сръбска школа – друг характер. На нашият отбор му трябва повече характер и дисциплина. Затова се спряхме на него", започна Михайлов.

"Договорът на Кръстаич е за 2 години. Влиза от сила в 1 август. Още днес ще бъде на мача на Левски. Ще има поглед над всички. Има пълен кредит на доверие. Последният треньор сам си подаде оставката. Треньорите в националния отбор не се сменят често, те сами си тръгват".

"Треньорската школа работи добре. Преди един месец дадох 20 ПРО лиценза. Като ценз прави всички това, което е дала като възможност УЕФА. Като всяко нещо, което не се доразвива, стига до едно ниво, в което те не получават работа в клубните отбори. Това е втори път, в който взимаме чужд треньор", сподели още той.

Антон Узунов
29 снимки

"Треньорите търсят или повече пари, или развитие в клубни отбори. Национален селекционер е различна работа от клубен треньор. Когато нямат резултати, си подават оставката по свое желание". 

"Добро представяне в сегашните квалификации, вдигане на групата в Лига на нациите, както и класиране за Европейско първенство. Борим се за всичко това. Затова и правим всички усилия. Отборът трябва да изглежда много по-добре", завърши Михайлов.