Бившият селекционер на младежкия ни национален отбор - Михаил Мадански сподели очакванията си за предстоящата среща на отбора с Косово днес. Той коментира и грешката на Пламен Андреев срещу Германия (2:3) преди няколко дни.
 
„При младежите винаги е въпрос на поколение. Не може постянно да имаме много силни играчи и да се справяме на високо ниво. Това поколение се представя на добро ниво. С корекциите, които бяха направени, и играчите, които са в момента, съм на мнение, че отборът доби различен облик. Игрово стоят доста добре. За загубата от Германия мога да кажа, че те имат по-висока индивидуална класа. Това оказа влияние. Доста натрупано самочувствие имат и играят в по-класни отбори. Те бяха убедени, че ще ни победят и си мисля, че играха с голяма лекота.
 
Нашите момчета се представиха достойно. Заслужават адмирации, защото не са загубили от Литва или Черна гора, а от Германия. Специално в този мач и предния с Израел, мога да кажа, че отборът ми хареса как играе. Всички коментират грешката на Пламен Андреев, но според мен не бива да се връщаме към нея. Това е грешка на растежа. Трябва да го потупат по рамото и да гледа спокойно напред. В срещата между Хърватия и Турция Доминик Ливакович допусна страхотна грешка, което може да коства класирането на "шахматистите". Но никой не каза нищо", заяви пред "Мач Телеграф" Мадански. 
 
Според него селекционерът Александър Димитров е прав да негодува, че взимат в първия отбор някои играчи, защото мъжете нямат шанс за класиране на европейското първенство.
 
"Някои от младите момчета бяха като екскурзианти. Викаха ги при мъжете, но не играеха или бяха пускани по 10-15 минути. Това не е добре за тяхното развитие. 
 
Очаквам напрегнат мач срещу Косово, но мисля, че ще победим, гледайки класирането в групата. Стискам им палци и им желая успех", завърши Мадански.