България трябва да е наясно - Пади Макнеър не е доволен от пропуснатата възможност да вкара гол на Италия в първата световна квалификация за Световното първенство, но утре ще се опита да поправи този пропуск. А централният бранител на Мидълзбро призна, че пропускът си е изцяло негов, тъй като Стивън Дейвис в края на мача му подаде чудесно. Ударът от наказателното поле обаче мина над горната греда.

В тази среща северноирландците допуснаха загуба - 0:2 на стадиона в Парма, а утре в 21.45 часа посрещат България на "Уиндзър Парк". Макнеър е бивш играч на Манчестър Юнайтед с два сезона, а до момента има четири гола за страната си - в квалификации за Европейско първенство, в Лигата на Нациите и в контрола. И признава, че от тази позиция на мача в Италия не му е проблем да бележи.

"Играл съм и като дефанзивен халф, и като десен външен. Шансът, който ми се откри в Италия е такъв, който наистина трябваше да вкарам. По принцип рискувам и влизам в наказателното поле - понякога се получава, понякога - не. Надяваме се, че в сряда вечер, ако си имам още един такъв шанс, ще го сграбча"."Мачът с Италия беше първият, когато играх централен защитник за Северна Ирландия. По-рано в кариерата ми това ме дразнеше, тъй като обичам да се движа много, но сега честно казано нямам нищо против".

Една победа утре ще даде начало на надежди за Северна Ирландия за една положителна квалификационна кампания и да запазят живи шансовете за класиране на Мондиала в Катар.

"Това би било сбъдната мечта", каза Макнеър. "Всяко дете гледа Световното по телевизията и би било невероятно да стигнем до там. Евро 2016 беше невероятно, но Световното първенство ще направи още една крачка напред за всички нас.

"Трябва да започнем с висока интензивност. Не можем да започнем по начина, по който направихме срещу Италия.

"Първият гол в мача е много важен. Помня, че когато започвахме така в домакинските мачове преди не давахме много шансове на противника да се върне в мача. Ако успеем да направим това и поставим България под натиск от самото начало, това определено ще помогне ние спечелим играта.

"Просто трябва да вярваме в себе си. Мачът трябва да бъде спечелен, ако искаме да наложим авторитета си в тази група."