Голмайстор номер 1 за България Димитър Бербатов назова най-специалната фланелка, която е носил през кариерата си. Вероятно не е изненадващо, че Митко избра фланелката на националния отбор на България, с която счупи рекорда за най-много голове за националната ни формация. 

Gulliver/GettyImages
23 снимки

"Всяка тениска на отборите, за които съм играл, е специална за мен - от тимове в България, Англия, Германия, Франция и Гърция. Може би най-специалната е тази на България, с която счупих рекорда по голове с националния отбор", започна легендарният български реализатор. 

"Беше в мач срещу Малта. Имах 46 попадения на сметката си, а рекордът бе 47. Представете си какво преминаваше в главата ми преди двубоя като нападател - дали това ще стане днес? Какво ще се случи, ако не го направя? Започнах да си задавам всичи тези въпроси, като по този начин понякога можеш да се саботираш сам. Мислех си за всичко това и когато вкарах първия гол, си казах "Да!", защото изравних рекорда. Когато се разписах за втори път, за да стана вечния голмайстор номер 1 за страната си, това беше специален момент", написа Бербатов в колонката си за Betfair.