Бившият селекционер на България - Красимир Балъков, сподели мнението си относно серията от негативни резултати, които записват националите ни напоследък. Според легендата българският футбол има спешна нужда от рестарт. 

LAP.bg
12 снимки

"Нито искам да анализирам, нито да давам задълбочено мнение. Българският национален отбор е лицето на българския футбол. За 16-17 години са минали много треньори - кой по-добре, кой по-зле. Резултати - почти никакви. Футболните хора трябва да разберат, че е дошло време за тотална промяна. Трябва да се случи, глобално, да се даде време на хора, които могат да направят тези промени, а не да ги оценяваме за няколко мача", заяви Балъков.

"Ние трябва да сме много големи мазохисти, че да считаме, че само треньорите са виновни. Трябва да се направи абсолютен рестарт. С ново мислене, нова концепция, търпение. Всичко друго трябва да се остави на заден план. Аз затова бях взет, но вече не съм там - това няма значение. Трябваше да минат още 10 мача, за да се разбере, че тези неща трябва да се случат, няма как. Въвеждане на нови правила в развитие на ДЮШ в българския футбол, даване шанс на младите, които имат някакъв талант, да помиришат ефбет Лига, да се изградят като силни футболисти. Това е мнението ми." 

"За мача няма какво да говорим. Жалкото е, че на мача с Унгария не можахме да си реализираме шансовете. Очаквах по-голям съперник, повече игрово надмощие на унгарците, а това не се получи. Имахме и лош късмет. Това бе истинският мач за нас, но за съжаление е така. Сега ни чака това, което казвам и аз, и много други специалисти. Дошло е времето да се вземе някакво решение", заяви Бала. 

46 снимки

"Върнете си записите от пресконференциите ми да видите какво съм казал. Коментираше се концепция, а не само класиране за националния отбор. Коментираха се много други неща, които отидоха на кино, без никой да обърне внимание. Утре ще е някой друг, нека му дадат 4-5 години да работи. Аз бях взет, за да направя тази концепция. Тя бе представена пред Изпълкома, който одобри 10-годишен план. Нямам представа къде е сега този план, не го знам." 

"Да сте видели някаква платформа? Човек трябва да подкрепи не само човека, а неговите идеи, вижданията му. Докато не прочета такова нещо, няма да подкрепя никого. Мога да подкрепя човек, чиято концепция пасва на моята. Засега няма, не знам и как ще бъде организирано всичко за тези избори. Нека получим повече информация и след това да коментираме", заяви Бала по отношение на предстоящите избори за нов президент на БФС.