Националът на Северна Македония - Дориан Бабунски, говори пред Gong.bg преди решителните квалификации за западните ни съседи от Лигата на нациите. Както е известно, на северномакедонците им предстоят ключови мачове срещу Грузия и България, които ще покажат дали отбора ще се изкачи до Лига В в турнира на УЕФА.

Бившият нападател на Ботев Враца коментира и сблъсъка с "лъвовете", като предупреди, че очаква тежък мач с оглед многото нови български футболисти, повикани от новия ни селекционер Младен Кръстаич. Двата отбора се изправят един срещу друг на 26-и септември на "Тоше Проески" в Скопие от 21,45, а Gong.bg ще проследи всичко интересно от Скопие за своите читатели.

БФС
9 снимки

„Изправени сме този път пред нови предизвикателства, а отрицателният резултат срещу Грузия в първия мач ни задължава да подходим по-агресивно към предстоящия ни такъв с тях. Трябва да сме решителни във финалната третина от терена и да вярваме, че можем да отбележим повече голове, за да спечелим мача срещу грузинците“, започна Бабунски пред нашата медия.

„След това приключваме този цикъл с домакинство срещу България, което е дерби. Имайки предвид, че България има много нови повикани играчи, трябва да очакваме различна динамика в играта им спрямо първата среща. Със сигурност те ще покажат своите качества и ще се опитат да вземат трите точки от нас. Вярвам обаче, че ако изравним техния интензитет, ще вземем положителен резултат срещу вашия отбор“, продължи нападателят на Дебрецен.

БГНЕС
13 снимки

Бабунски също така говори и за родната efbet Лига и дали продължава да я следи след трансфера си в Унгария. „Да, следя отблизо efbet Лига. Радвам се да видя, че различни отбори се надпреварват за челните позиции. Щастлив съм, че Ботев Враца демонстрира, че може да играе добър футбол. Виждам, че вървят в правилната посока и ще спечелят повече точки до зимната пауза“.

54 снимки

Националът на Северна Македония също така говори и за „живота“ си в Дебрецен след преминаването му в отбора. „Ситуацията в клуба беше трудна през първите месеци. Истината е, че имаше промяна в борда на отбора, както и в треньорския щаб и това беше предизвикателство за всички в Дебрецен. В тези моменти на преход и промени не се представяхме стабилно, но сега очаквам нещата да се стабилизират и да покаже най-добрата версия на нашия отбор. Доволен съм от головете, които вкарвам, но няма как да съм доволен, докато не спечелим повече точки и мачове“, заключи той за Gong.bg.

Освен срещу северномакедонците, "трикольорите" ще играят и с Гибралтар на 23-и юни на "Хювефарма Арена" в Разград.